Ομιλητές

Κορυφαίοι στο διεθνές επίπεδο ριζοσπάστες στοχαστές της εκπαίδευσης ενηλίκων   θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και τις πρακτικές τους και επίσης θα συζητήσουν με τους συνέδρους σε ό,τι αφορά ένα βασικό θέμα του προγράμματος («Πόλη που μαθαίνει»), που αποτελεί ταυτόχρονα πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με Φορείς της Πόλης.

ted.fleming

Ο Ted Fleming, απόφοιτος του Τμήματος εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  Εταιρείας  για τη πρόσβαση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των ατόμων με αναπηρία. Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Jack Mezirow  για τη «συμβολή στην κατανόηση της εκπαίδευσης ενηλίκων στη θεωρία, την έρευνα και την πράξη». Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων διεθνούς απήχησης που σχετίζονται με τη δια βίου μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων.

pagratis Ο Κωνσταντίνος Παγκράτης είναι Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της UNESCO (Αμβούργο, Γερμανία). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Πολιτική διαχείρισης της Δια Βίου Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Aarhus (Δανία ) και πτυχίο στην Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία με έμφαση στην Εκπαίδευση και την Παιδαγωγική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Ελλάδα ). Μετά από πέντε χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της εκπαίδευσης και αφού υπηρέτησε ως αξιωματικός στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετείχε σε πολλά προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης και της αξιολόγησης προγραμμάτων κατάρτισης στο χώρο εργασίας σε Δανία και Γερμανία. Πριν από την ένταξή του στην UNESCO, εργάστηκε στο Δίκτυο Δια Βίου Μάθησης Ασίας – Ευρώπης στην Κοπεγχάγη και σε Ακαδημίες Κατάρτισης στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα. Επί του παρόντος, υποστηρίζει επιστημονικά τα Κράτη – Μέλη της UNESCO  μέσω της ανάπτυξης και προώθησης παρεμβάσεων στην εκπαίδευση ενηλίκων επικεντρωμένων καθώς επίσης και την Παγκόσμια Έκθεση για την εκπαίδευση ενηλίκων και την Παιδεία (GRALE III). Ακόμη ασχολείται με την παρακολούθηση/ αξιολόγηση του CONFINTEA VI (Διεθνής Διάσκεψη για την Εκπαίδευση Ενηλίκων), την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δικτύωση. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην εκπαίδευση ενηλίκων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δεξιοτήτων στους τομείς της υγείας και της ευημερίας.

kokkosΟ Αλέξης Κόκκος σπούδασε νομικά και κοινωνιολογία στα πανεπιστήμιο Αθηνών και Παρισιού VIII.  είναι καθηγητής της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του θεσμού της Λαϊκής Επιμόρφωσης (1981-1987), του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης / ΙΔΕΚΕ (Πρόεδρος, 1995-1997) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (μέλος της ιδρυτικής επιστημονικής ομάδας, 1997-2001), στο οποίο σήμερα είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και Καθηγητής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών (εκπαιδεύτηκαν 10.000 εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης το 2006-2009) και είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία που σχετίζονται με την εκπαίδευση ενηλίκων, καθώς και πολλά άρθρα για την εκπαίδευση ενηλίκων, που δημοσιεύτηκαν σε  έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, και διεθνή συνέδρια.

                        Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντής του Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών « Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» του ΔΠΘ με το Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης το 1983  και διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) από το 1995 έως το 2013. Είναι πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Πιστοποίησης Συμβούλων Τοξικοεξάρτησης (International Certification Reciprocity Consortium-Alcohol and Other Drugs–IC& RC, Washington D.C.) για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα και διετέλεσε από το 2000 Πρόεδρος της Επιτροπής Επιστημονικής και Επαγγελματικής Συμβουλευτικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (WFTC). Έχει συγγράψει τα βιβλία Εξαρτήσεις: Θεραπευτικές Κοινότητες (2005), Κοινωνική Εργασία και Εξαρτήσεις: Οι κοινότητες της αλλαγής (2011) Κρίση, Φόβος και Διάρρηξη της Κοινωνικής Συνοχής (2014) και είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου Δυναμική των Ομάδων και Αλλαγή στους Οργανισμούς (2016). Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην θεραπεία και πρόληψη των εξαρτήσεων, στην δυναμική των ομάδων, την εποπτεία και συμβουλευτική οργανισμών, με έμφαση στη διεργασία της αλλαγής και στην αντιμετώπιση των κρίσεων.

200ciaran-lynch-desk-shot.jpgCiarán Lynch, Adult Literacy Organiser, Cork Education & Training Board, Rep of Ireland.

Advertisement