ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων επικεντρώνει την προσοχή του στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και ανακοινώνει την έναρξη νέου διαδικτυακού Επιμορφωτικού Προγράμματος με τίτλο «Μαθαίνουμε για την Υγεία”.

To πρόγραμμα συντονίζουν το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας (Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής-Τμήμα Κοινοτικής & Δημόσιας Υγείας).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του ολιστικού τρόπου αντίληψης για την υγεία του ατόμου, της οικογένειας και του πληθυσμού μέσα από την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών, με τρόπο εύληπτο, κατανοητό και συμμετοχικό.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει 3 ανεξάρτητους Κύκλους Μαθημάτων με δυο συναντήσεις έκαστος:

  1. Φροντίδα και προστασία (Φεβρουάριος 2021)
  2. Ενημέρωση και Δικαιώματα (Μάρτιος 2021)
  3. Υγιείς Πόλεις και Υγιείς πολίτες (Απρίλιος 2021)

Ο 1ος Κύκλος ΜαθημάτωνΦροντίδα και προστασίαθα υλοποιηθεί στις 13 και 20 Φεβρουαρίου (ημέρα Σάββατο), ώρες 10:00-14:00.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: Οι έννοιες της υγείας και της ασθένειας διαμέσου των χρόνων. Παράγοντες που επηρεάζουν την διατήρηση της υγείας και την εμφάνιση της ασθένειας. Το Βιοϊατρικό και το Βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο για την Υγεία. Κοινωνικοί Προσδιοριστές Υγείας και η νέα προσέγγιση για την λειτουργία και την διασύνδεση των υπηρεσιών υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:

– αναγνωρίσουν τους διαφορετικούς τρόπους που ορίζεται η υγεία αλλά και τους παράγοντες που την επηρεάζουν,

– διαπιστώσουν τους τρόπους που αντιλαμβάνονται και πράττουν σε σχέση με τα ζητήματα υγείας.

Σε ποιούς απευθύνεται: κατά προτεραιότητα σε γονείς παιδιών που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και ΚΔΑΠ του δήμου Λαρισαίων

Αριθμός συμμετεχόντων: 35

Διάρκεια συναντήσεων

105’, 90’ εισήγησης και 15’ ασκήσεων

Εισηγητές:

  • Δημητριάδης Δημήτρης DDS, PhD:Οδοντίατρος, Δ/ντης ΕΣΥ, με εξειδίκευση στην Δημόσια Υγεία και την Προαγωγή της Υγείας.
  • Πινακά Ράνια MD, PhD: Γενικός Ιατρός. Συντονίστρια Ιατρός στην ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας. Εργαστηριακός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας..
  • Σοφία Ν. Φράντζα: Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής επιμορφωτικών θεμάτων και από το 2020 Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.
  • Χονδρός Παναγιώτης: PhD Κοινοτικής Ψυχολογίας. Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ. Πρώην Πρόεδρος Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγεία (ΕΠΑΨΥ).

Ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος για τον 1ο Κύκλο Μαθημάτων: Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021.

Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Πληροφορίες και Αιτήσεις συμμετοχής για τους επόμενους 2 Κύκλους Μάθησης θα ανακοινωθούν με τη λήξη του 1ου Κύκλου.

Η συμμετοχή σε ένα Κύκλο δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στους επόμενους.

Την ευθύνη για  την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410 680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)