ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΑΙΤΗΣΗ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας της πόλης, ανακοινώνουν την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Σχολές Γονέων για την περίοδο 2018-2019.

Οι σχολές γονέων εντάσσονται στον νέο μας θεσμό, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» Λάρισας  στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής. Ο συντονισμός της κάθε ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες σημαντικών φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, ΚΕΘΕΑ Έξοδος και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά το δίκτυο φορέων θα ενισχυθεί με τη συμμετοχή δυο σημαντικών επιστημονικών συλλόγων της πόλης μας: το Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών – παράρτημα Λάρισας και το Σύλλογο Κοινωνιολόγων Λάρισας.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 8 συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών  στις οποίες θα διαπραγματεύονται θέματα που αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών (ομάδα γονέων παιδιών που παρακολουθούν στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς/νηπιαγωγείο, ομάδα γονέων παιδιών στο Δημοτικό, ομάδα γονέων παιδιών στο Γυμνάσιο και ομάδα γονέων παιδιών στο Λύκειο).  Κάθε γονέας έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια ομάδα με όριο απουσιών 2 συναντήσεων. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 20-25 ατόμων και οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες (σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα) κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Επικοινωνία στην Οικογένεια
  • Διαχείριση συναισθημάτων
  • Τα όρια στα παιδιά και η σημασία τους
  • Συνεργασία Σχολείου – Οικογένειας
  • Αναπτυξιακά στάδια
  • Θεωρία συναισθηματικού δεσμού
  • Θέματα σχολικού εκφοβισμού

με δυνατότητα κάλυψης και άλλων θεμάτων που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των αναγκών της κάθε ομάδας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση Αιόλου 4 (Πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) πρωινές και απογευματινές ώρες. Σε περίπτωση συλλογικού αιτήματος από ένα σχολείο, σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ή  οργανωμένο φορέα,  με τη συμμετοχή τουλάχιστον  20-25 ενδιαφερομένων, δύναται να τροποποιηθεί ο χώρος υλοποίησης κατόπιν συνεννόησης.

Προκειμένου να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων που υλοποιείται στο Δήμο μας, παρακαλούμε συμπληρώσετε την  ακόλουθη αίτηση έως και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 25 άτομα).

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις  στα τηλέφωνα: 2410-680249, 2410-680250 πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ.

Για να συμπληρώσετε την ατομική αίτηση γονέα πατήστε ΕΔΩ

Για να συμπληρώσετε συλλογική αίτηση πατήστε ΕΔΩ